Szülés utáni érzelmek.

Szülés utáni érzelmek, anyuka magasba emeli a kisbabáját a tengerparton, kép.

Mindenki számára eljön az idő, amikor arról kell beszéljen, hogy milyenek voltak a szülés utáni érzelmek.

Végre eljött a várva várt pillanat, a szülők karjaikba zárhatják kisbabájukat a kimerítő szülés után.

Mit éreznek ilyenkor?

A szülés utáni érzelmek között nincs olyan, amit helyes vagy helytelen.

Átmeneti időszak ez, életük alapvető változásának kezdete.

Kis időbe telik, míg az anyában és az újdonsült apukában letisztulnak az újfajta, kavargó érzések.

Milyen érések ezek?

Vannak, akiknek az érzelmi állapota: boldog és büszke, viszont van akinek hullámzó az érzelmi állapota és ezt Ő maga sem érti.

A szélsőséges érzések lehetnek hormon vagy egyéb félelem miatt is, mint például: milyen szülő leszek? Hogy oldom meg egy újszülött napi teendői körül a problémákat?

Számos kérdés merül fel ilyenkor egy Anyukában, de a kimerültség, a fájdalom, a kialvatlanság miatt is megeshet a probléma keresés.

Koncentrálj a picikére, lásd meg az új feladatot, hisz mostantól rajtad áll, hogy egészséges, jól öltözött, mosolygós, kiegyensúlyozott kisbabád legyen!

Mindenki másképp éli meg, van aki kimerül szülés után és csak pihenésre vágyik, mások tele vannak energiával és kíváncsisággal.

Szülők lettünk.

A szülők több fajta érzést állítottak eddig. Volt aki fiút várt és kislánya született vagy fordítva. Volt aki, megijedt a felelősségtől.

Mások viszont arról számoltak be, hogy az Apukával még szorosabb kapcsolat jött létre, a közös tennivalók, a csöppség körüli élmények miatt.

Az Anyuka és párja ilyenkor még közelebb érzik magukat egymáshoz, mint valaha, de az is lehet, hogy félve gondolnak arra a változásra, amelyet a csöppség hoz majd az életükbe és a kapcsolatukba.

Beszélgessetek! El kell mondani minden esetbe mit éreztek, ha bármelyikőtök hanyagolva érzi magát, ez sajnos megeshet, de beszélni kell róla.

Megeshet, hogy az egyik a sűrű tennivalótól észre sem veszi, ha a másik magányos lesz, de ezt folyamatosan érdemes javítani és tenni azért, hogy bevonjuk a párunkat a mindennapokba és a boldog percekbe!

One thought on “Szülés utáni érzelmek.

Comments are closed.