Babamasszázs.

Babamasszázs, csecsemő fekszik egy fonott kosárban, rózsaszín takaróban, kép.

Csináljunk kedvet a kisbabánknak azzal, hogy mosolygunk, halkan énekelünk, megpusziljuk, így lesz hangulatos a babamasszázs.

A Hogyan masszírozzuk a babát című cikkemben hasznos tanácsokat adtam, hogy mi kell a hangulatos masszázshoz és hogyan fogjunk hozzá.

Így kezdjünk hozzá:

Fektessük egy puha törölközőre, masszírozás közben egész idő alatt nézzünk a szemébe, beszéljünk hozzá, és mosolyogjunk rá!

Jó tanács:

Akkor csináljuk, ha már nem álmos, meleg a szoba és a kezünk is meleg legyen!

A megfelelő időpont tehát, az esti elalvás előtti időszak lehet,

ha már megfürdettük és a baba is nyugodt és ellazult.

2 etetés közötti időpontot is választhatunk! Etetés után nem ajánlott, mert ha jól van lakva a pici, akkor nem lesz kellemes, akár bukhat is, ha viszont éhes, akkor türelmetlen lesz!

Ha a kisbaba nem szeret meztelen lenni, akkor hagyjunk rajta egy trikót vagy ujjatlan bodyt, ebben az esetben csak a lábát, arcát és a karját masszírozzuk

Testrészekre bontva:

Fej: Könnyed mozdulatokkal masszírozzuk meg a fejtetőt, a kutacsot NE!

Majd lefelé kétoldalt az arcát. Homlokát középről kiindulva masszírozzuk a szemöldökrészén át a füle felé.

Nyak, váll, kar: Lefelé irányuló mozdulatokkal simogassuk a nyakát, aztán a nyak felől kifelé a vállát, karját enyhe nyomkodó mozdulatokkal masszírozzuk, felülről lefelé haladva. Masszírozzuk meg a csuklóját, kezét, ujjait egyenként ujjhegyünkkel és hüvelykujjunkkal.

Mell és hát: A baba mellét felülről lefelé gyengéden simogassuk. Pocakját ujjhegyünkkel nyomkodjuk, körkörös, az óra járásával megegyező irányban. Gyengéd mozdulatokkal, a köldökétől kifelé.

Láb: Előbb simítsuk végig a combját, aztán a térdét, majd a lábszárát felülről lefelé, közben enyhén nyomkodjuk is.

Lábfej és lábujjak: Dörzsölgessük a bokáját, és a lábfejét, simítsuk végig a sarkától a lábujjakig, majd finom mozdulatokkal masszírozzuk végig mindegyik lábujját.

A babamasszázs nagyon egészséges! Alkalmazzuk minden nap!